Opptil 2.700 liter diesel rant ut ved Glomma

Mandag måtte brannvesenet i på Romerike legge ut lenser da det lekket dieselolje ut i Glomma ved Fetsund. Bildet er av en svane svømmer tett på lensene som måtte legges ut ved Operaen i Bjørvika, etter at store mengder fyringsolje rant ut i elva nedenfor Galgeberg i sommer.
Mandag måtte brannvesenet i på Romerike legge ut lenser da det lekket dieselolje ut i Glomma ved Fetsund. Bildet er av en svane svømmer tett på lensene som måtte legges ut ved Operaen i Bjørvika, etter at store mengder fyringsolje rant ut i elva nedenfor Galgeberg i sommer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at en tank med om lag 2.700 liter diesel gikk lekk på en bondegård i Fetsund mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi og brannvesen rykket ut etter at det ble observert en tynn oljefilm på vannet i Glomma mandag formiddag. Kilden til forurensningen viste seg å være en tank på en bondegård nord for Fetsund.

– Det er en tank på gården som har lekket ut diesel. Det er uvisst hvor mye som har rent ut i elva eller grunnen, men tanken skal ha inneholdt om lag 2.700 liter, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NTB.

Klokka 11.42 meldte politiet at lekkasjen var stanset og at opprydning pågår på stedet. Det skal være om lag 200 meter fra tanken og ned til vannet, så hvor mye av dieselen som faktisk er rent ut i vannet, er uvisst.

– Det blir å pumpe ut det som er igjen i tanken og eventuelt grave opp forurenset masse. Brannvesenet har lagt ut lenser i elva, sier operasjonslederen.