Gjengmedlem etterlyst etter skyting mellom biler – siktet for drapsforsøk

<p>Politiet etterlyser Jaspinder Singh, 28 år, norsk statsborger, etter at en bil ble beskutt mens denne kjørte nordover på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo søndag 19. august. Skuddene skal ha vært avfyrt fra en annen bil som kjørte parallelt med bilen som ble beskutt. Singh er siktet for skytingen. Foto: Politiet</p>
Politiet etterlyser Jaspinder Singh, 28 år, norsk statsborger, etter at en bil ble beskutt mens denne kjørte nordover på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo søndag 19. august. Skuddene skal ha vært avfyrt fra en annen bil som kjørte parallelt med bilen som ble beskutt. Singh er siktet for skytingen. Foto: Politiet

En 28-åring skal ha skutt fra en bil i fart mot en annen bil på Østre Aker vei i Oslo. Politiet mener han hadde til hensikt å drepe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener den siktede mannen, Jaspinder Singh (28), avfyrte skuddene og har siktet ham for drapsforsøk. Han er godt kjent for politiet fra tidligere forhold og er tidligere domfelt fire ganger, blant annet for volds- og narkotikarelaterte forhold.

– Vi har definert ham som medlem av et kriminelt nettverk, Young Guns. Jeg vil ikke gå inn på rullebladet hans, men kan bekrefte at vi har god kjennskap til ham fra før. Young Guns er jo et rimelig god kjent kriminelt nettverk, sier leder Anne Alræk Solem ved seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Skyteepisoden fant sted på Østre Aker vei ved Haugenstua nord i Oslo, rundt klokka 21.15 søndag 19. august, da to BMW-er kjørte parallelt med hverandre på tofeltsveien. I den ene bilen satt Singh sammen med én eller flere andre personer og avfyrte skudd mot den andre BMW-en, ifølge politiet.

Rett etter skyteepisoden blir bilen som ble beskutt, stanset av politiet, trolig fordi den holdt svært høy fart.

Aktuelt: Politiet frykter hevnspiral i MC-miljøet: – Konflikten er betent

Flere personer involvert

– Det var flere personer i bilen som fortalte om skytingen. Det var slik vi fikk kunnskap om hendelsen, og vi har etterforsket saken siden da. Vi mener Singh kjente personene som ble beskutt, og mener derfor at dette var en målrettet handling, og ikke rettet mot tilfeldige personer, sier Solem.

Hun oppgir «den samlede etterforskningen» – beslag, tekniske undersøkelser og vitneavhør – som grunnlag for siktelsen for drapsforsøk.

Bilen som ble beskutt, er en blå BMW 1-serie. Bilen det ble skutt fra, skal være en mørk BMW X5. Det var flere personer i hver av bilene, men Solem vil ikke tallfeste hvor mange. Hun vil heller ikke ut med detaljer rundt personene eller om politiet mener det var én eller flere av dem, som var målet for skuddene.

Ingen ble skadd.

Singh er også etterlyst internasjonalt, men politiet tror han oppholder seg i østlandsområdet. Solem ber folk melde seg umiddelbart dersom de har sett ham eller vet hvor han oppholder seg.

Aktuelt: Beryktet MC-gjeng snuser på Oslo

Domfelt flere ganger

I tillegg til en dom for voldsbruk og narkotikabesittelse er Singh tidligere domfelt for mindre alvorlige forhold, blant annet knyttet til kjøring uten førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er dessuten frifunnet for et alvorlig tilfelle av vold mot en annen person.

Solem understreker at politiet ikke setter skytingen på Østre Aker vei i sammenheng med Singhs forbindelse til Young Guns, og at etterforskerne ikke har funnet holdepunkter for at skytingen var ledd i et oppgjør mellom to kriminelle nettverk.

– Vi har heller ikke noen grunn til å sette skytingen i sammenheng med tidligere skyteepisoder i år, der kriminelle nettverk har vært involvert, poengterer hun, og sikter til en rekke skyteepisoder i Oslo-området som tilsynelatende har sammenheng med maktkamp mellom kriminelle gjenger.

Aktuelt: Stor etterforskning etter skyting på Sagene i Oslo

Personvernpolicy