Tilsvar:

Satire er ikke hat

<p>Antirasistisk Senter laget en video der de leste opp Twitter-meldingene til Lysglimt.</p>
Antirasistisk Senter laget en video der de leste opp Twitter-meldingene til Lysglimt.

Det er flott at Arendalsuka innser at en fri åpen debatt også trenger noen som er annerledes og som kan og våger å provosere, skriver Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Hans Jørgen Lysglimt Johansen
Partileder, Alliansen.

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Ervin Kohn skriver om meg og om Alliansen på Arendalsuka under vignetten «Hat avler hat».

Verken jeg eller Alliansen hater noen. Det vi driver med er ikke hat, det er lett satire og humoristisk provokasjon - noe den norske offentlighet sårt trenger.

Den reklamefilmen Antirasistisk Senter laget for Alliansen der de med påtatt falsk indignasjon leser opp mine Twitter-meldinger, tatt ut av sammenheng er hysterisk festlig - vi har delt den selv. Den bør ses av alle.

Den norske offentlighet er klaustrofobisk liten, politisk korrekthet råder, tilnærmet alle er skjønt enige om det aller meste - de uenighetene som diskuteres er i stor grad konstruerte uenigheter innenfor snevre rammer, et slags spill for galleriet. Alle er med på det, veldig få våger å påpeke det eller utfordre det.

Alliansen er en helt annen type aktør som faktisk er i opposisjon til det rådende etablissementet og makteliten. Alliansen driver med lett leken humoristisk satire og humoristisk provokasjon for å få fram hykleri og løgner som det er veldig mye av.

Vi kaller det radikal sanndruelighet, det å ikke bare være sanndruelig men radikalt sådant slik at man provoserer for å få frem debatter og poenger.

Norsk debatt, norsk offentlighet, ja det norske demokratiet trenger sårt aktører som Alliansen for å holde debatten levende, for å holde demokratiet levende.
Hverken jeg eller Alliansen truer noen som helst, vi oppfordrer aldri til vold og det vet alle de som later som de er indignerte. Alliansen bruker ordets makt og kun det.

Les også: – De har ingen rett til å bli hørt

Det er flott at Arendalsuka innser at en fri åpen debatt også trenger noen som er annerledes og som kan og våger å provosere, derfor er det flott at Arendalsuka lar Alliansen delta i år og kommende år.

(Red.anm: Dette innlegget er publisert som et tilsvar til Antirasistisk senters kronikk «Hat avler hat»)

Personvernpolicy