Flere nye vitner for Jensen i ankesaken

Gjermund Cappelen (foran) og Eirik Jensen (bak) i det de forlater rettssalen i Oslo tinghus etter å ha mottatt dommen på henholdsvis 15 år og 21 års fengsel etter den fire timer lange domsavsigelsen mandag 18. september i fjor.
Gjermund Cappelen (foran) og Eirik Jensen (bak) i det de forlater rettssalen i Oslo tinghus etter å ha mottatt dommen på henholdsvis 15 år og 21 års fengsel etter den fire timer lange domsavsigelsen mandag 18. september i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kjente og profilerte politifolk er innkalt som forsvarervitner når ankesaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen starter tirsdag neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarerne til Eirik Jensen har stevnet 50 vitner til ankesaken, flere av dem nye vitner som ikke forklarte under behandlingen i tingretten, skriver VG.

Blant dem er Kripos-sjef Ketil Haukaas, tidligere politispaner Johnny Brenna, politistasjonssjef Kåre Stølen i Oslo og tidligere nestleder på narkotikaseksjonen og kollega av Eirik Jensen, Knut Holen.

– Han utmerket seg på en positiv måte. Hvis jeg kommer i vitneboksen vil jeg fortelle om de positive erfaringene jeg hadde med ham, sier Holen til avisa og omtaler Jensen som «utrolig effektiv» i jobben i narkotikaseksjonen.

Selv om flere av vitnene tidligere har uttalt seg om Jensen og om saken, vil de ikke kommentere hva de nå mener etter å ha blitt stevnet som vitner.

Ankesaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen starter i Borgarting lagmannsrett neste tirsdag. Jensen mener han er uskyldig og har anket hele dommen på 21 års fengsel. Cappelen har bare anket straffeutmålingen på 15 års fengsel.

Aktuelt: Klart for ny runde i rettsdramaet «purk eller skurk»