Stavanger-biskopen går av

Ivar Braut gir seg som biskop i Stavanger. Her er han fotografert under innsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Ivar Braut gir seg som biskop i Stavanger. Her er han fotografert under innsettelsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivar Braut slutter som biskop i Stavanger på grunn av helseproblemer. Braut har slitt med en øyesykdom, og måtte nylig fjerne det ene øyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bispetjenesten er svært arbeidskrevende. Derfor ønsker jeg et alternativ der jeg kan gå tilbake til vanlig prestetjeneste, sier Braut i en pressemelding fra Den norske kirke.

I oktober regner han med å være i gang i prestetjeneste i Bjørgvin bispedømme, der han bor. Ivar Braut ble vigslet til biskop 19. mars 2017, men ble etter et halvt år sykmeldt.

– Jeg ville gjerne ha fortsatt som biskop i Stavanger bispedømme. Jeg ble tatt så godt imot, og mange har fulgt meg tett gjennom en svært spesiell tid. Stavanger er et bispedømme med mye hjertevarme og mange som ber. Jeg har møtt mange svært engasjerte frivillige og lønnede medarbeidere. Møter med politikere og andre ledere i Rogaland har også vært inspirerende, sier Braut.

Det vil bli holdt avskjedsgudstjeneste for Braut i Stavanger domkirke onsdag 3. oktober.