34-åring i retten etter å ha drept familievenn i bursdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken behandles saken hvor en 34-åring fikk permisjon fra psykiatrisk avdeling i tre timer, og dro ut og drepte en venn av familien på Røyneberg i Sola.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet skjedde under bursdagsfeiringen til et familiemedlem av tiltalte, skriver TV 2. Tiltalte skal ha stukket 52 år gamle Mark Ole Jensen i brystet med kniv, og Jensen døde av skadene etter kort tid. I tillegg er 34-åringen tiltalt for drapsforsøk på en svoger i 20-årene under det samme selskapet.

Da drapet skjedde, hadde den tiltalte en tre timer lang permisjon fra psykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus for å gå i bursdagsselskapet.

Etter drapet har sykehuset selv varslet Statens helsetilsyn om saken, og politiet har åpnet etterforskning.

– Nå avventer vi rapporten fra Statens helsetilsyn og politiet, sier Helle Schøyen, klinikksjef for psykisk helsevern for voksne til TV 2.

Det er ikke omtvistet at det var 34-åringen som begikk drapet.

– På tiltaltes vegne, og for de øvrige involverte i saken, vil det være et behov for å få avklart om dette kunne vært unngått om man hadde hatt strengere kriterier knyttet til å få permisjon, sier mannens forsvarer, Brynjar Meling. Han opplyser at mannen har en alvorlig sinnslidelse.

Saken går i Stavanger tingrett fra mandag til fredag denne uken. Påtalemyndigheten har varslet påstand om å overføre mannen til tvungen psykisk helsevern fordi de mener tiltalte er for syk til å sone i fengsel.