Dette skjer i dag

Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix
Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 17. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Værfaste turister reddes ned fra Supphellebreen

To belgiske turister som siden onsdag kveld har vært værfaste på Supphellebreen i Fjærland i Sogndal kommune skal reddes ned fredag.

Aksjonen startet rundt klokken 5 på morgenen. To fjellførere skal ta seg opp til turistene og regner med oppdraget vil ta mellom ti og tolv timer på grunn av tåke og dårlig sikt.

Tyrkia spår sin økonomiske framtid

Midt oppe i en økonomisk krise og handelskrig med USA skal den tyrkiske sentralbanken fredag legge fram prognose for inflasjonen i 2019.

Mens USA har varslet økte sanksjoner, har Qatar tidligere denne uka lovet direkte investeringer på over 120 milliarder kroner i kriserammede Tyrkia.

Kunnskaps- og integreringsministeren til Rogaland

Statsråd Jan Tore Sanner (H) skal på en runde til kommunene Strand, Finnøy og Forsand fredag. Han vil få en omvising og orientering på den nye havbruk- og akvaavdelingen ved Strand videregående skole og skal innom elever ved Finnøy sentralskole og Finnøys karakteristiske Tomatfestival.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråden skal også gå til Preikestolen i Forsand med DNT Stavanger.

Ingrid Bjørnov åpner Oslo Kammermusikkfestival

Oslo Kammermusikkfestival åpner fredag kveld, og i år er det Ingrid Bjørnov som står for den musikalske snorklippingen i Universitets aula. I tillegg kommer blant andre Vilde Frang og Barnabas Kelem på fiolin, Lawrence Power på bratsj og Nicolas Altstaedt på cello.

Musikken spenner fra Zoltán Kodály til George Enescu og Ludwig van Beethoven.