To turister værfaste på Supphellebreen siden onsdag

To belgiske turister skal fredag reddes ned fra Supphellebreen grunnet dårlig vær og tåke. Arkivfoto: Gøril Huse / NTB scanpix
To belgiske turister skal fredag reddes ned fra Supphellebreen grunnet dårlig vær og tåke. Arkivfoto: Gøril Huse / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To belgiske turister har siden onsdag kveld vært værfaste på Supphellebreen i Fjærland i Sogndal kommune. Fredag skal de reddes ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turistene har telt og mat, men trenger grunnet været hjelp til å komme seg ned fra breen, som er en av Jostedalsbreens to brearmer, melder NRK.

Turistene har ikke mobildekning, men meldte fra i en app ved 19-tiden onsdag. De var på vei til Flatbrehytta, men har slått leir rundt 1.500 meter nedenfor Supphellenipa.

– Ingen er skadd eller lider nød, men de trenger assistanse for å ta seg ned på en trygg måte, bekrefter vakthavende redningsleder Eirik Walle i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

Fredag morgen skal to fjellførere fra Norgesguidene ta seg opp til turistene. En av førerne, Sigurd Felde, regner med oppdraget vil ta mellom ti og tolv timer på grunn av tåke og dårlig sikt.

Aksjonen starter klokken 5.