Meny

Fredskorpset skifter navn og flytter til Førde

Fredskorpset har fått det nye navnet Norec og flyttet inn i sitt nye hovedkontor i Førde.

Norec er en forkortelse av fredskorpsets engelske navn, Norwegian Agency for Exchange Cooperation, eller Norsk senter for utvekslingssamarbeid på norsk.

De nye lokalene i Førde ble innviet av utviklingsminister Nikolai Astrup (H) torsdag.

– Det er en stor glede å få åpne Fredskorpsets nye hovedkontor i Førde. Flyttingen gir oss et godt grunnlag til å gi Fredskorpset ny framdrift under det nye navnet Norec, sier han.

– Samarbeid på tvers av landegrenser og sektorer er fundamentalt for å nå bærekraftmålene. Norec skal være et kompetansesenter for utvekslingsvirksomhet slik at deltakerne medvirker til faglig utvikling på de under utvekslinga og når de kommer hjem, fortsetter Astrup.

Regjeringen besluttet allerede i fjor at Fredskorpset, med sine rundt 40 ansatte, skulle flyttes fra Oslo til Førde. Bakgrunnen var et ønske om å sikre sterke internasjonalt rettede fagmiljøer også utenfor Oslo, sa daværende utenriksminister Børge Brende (H).

Fredskorpset ble etablert i 1963 og har i løpet av 55 år organisert utveksling av mer enn 10.000 personer mellom Norge og ulike samarbeidsland.

Populært