Fredskorpset skifter navn og flytter til Førde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredskorpset har fått det nye navnet Norec og flyttet inn i sitt nye hovedkontor i Førde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norec er en forkortelse av fredskorpsets engelske navn, Norwegian Agency for Exchange Cooperation, eller Norsk senter for utvekslingssamarbeid på norsk.

De nye lokalene i Førde ble innviet av utviklingsminister Nikolai Astrup (H) torsdag.

– Det er en stor glede å få åpne Fredskorpsets nye hovedkontor i Førde. Flyttingen gir oss et godt grunnlag til å gi Fredskorpset ny framdrift under det nye navnet Norec, sier han.

– Samarbeid på tvers av landegrenser og sektorer er fundamentalt for å nå bærekraftmålene. Norec skal være et kompetansesenter for utvekslingsvirksomhet slik at deltakerne medvirker til faglig utvikling på de under utvekslinga og når de kommer hjem, fortsetter Astrup.

Regjeringen besluttet allerede i fjor at Fredskorpset, med sine rundt 40 ansatte, skulle flyttes fra Oslo til Førde. Bakgrunnen var et ønske om å sikre sterke internasjonalt rettede fagmiljøer også utenfor Oslo, sa daværende utenriksminister Børge Brende (H).

Fredskorpset ble etablert i 1963 og har i løpet av 55 år organisert utveksling av mer enn 10.000 personer mellom Norge og ulike samarbeidsland.