Søreide takker islandske bønder

Etter å ha besøkt Arendalsuka, reiste utenriksminister Une Eriksen Søreide til island, der hun blant annet møtte bønder som har levert fôr til tørkerammede norske kolleger.
Etter å ha besøkt Arendalsuka, reiste utenriksminister Une Eriksen Søreide til island, der hun blant annet møtte bønder som har levert fôr til tørkerammede norske kolleger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har møtt islandske bønder og takket dem for hjelpen med fôr under tørkekrisen her hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Felleskjøpet har i sommer inngått avtaler om import av flere tusen rundballer med grovfôr for å avhjelpe fôrkrisen etter den langvarige tørken i Norge.

Under et offisielt besøk på sagaøya, takket Søreide de islandske bøndene.

– Dette er et eksempel på godt nordisk samarbeid. Og helt nødvendig etter en krevende sommer for mange norske bønder. Den norske ambassaden har blitt kontaktet av veldig mange islandske bønder som gjerne vil hjelpe. På samme måte som norske bønder hjalp islandske bønder etter vulkanutbruddet i 2011. Jeg synes det var viktig å takke islandske bønder som stiller opp og hjelper til, sier Søreide til NTB.

Hun sier også at norske myndigheter har fjernet tollen på det islandske fôret, et vedtak som gjelder ut året og kan forlenges.

I løpet av det to dager lange besøket på Island, har Søreide også møtt landets president, utenriksminister og utenrikskomiteen i Alltinget. Blant temaene de har snakket om er bilaterale saker, nordisk samarbeid, EØS og sikkerhetspolitikk.