Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i torsdag 16. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rentebeslutning fra Norges Bank

Hovedstyret i Norges Bank kommer med sin rentebeslutning klokka 10. Eksperter og analytikere har i forkant spådd at styringsrenten vil holdes uendret på 0,5 prosent.

Samtidig spår de fleste av ekspertene at en renteheving rykker nærmere, med utsikter til at denne kommer i september.

Statsministeren blir landets første demensvenn

Nasjonalforeningen for folkehelsen lanserer kampanjen Demensvenn i Norge, en bevisstgjøringskampanje som retter seg til befolkningen totalt for å øke kunnskapen om demens og særlig til de som ønsker å vite mer.

Statsminister Erna Solberg (H) har sagt ja til å bli landets første demensvenn og vil i likhet med andre demensvenner få tilsendt en serie nyhetsbrev om demens.

Nedbørvarsel i flere fylker

Meteorologisk institutt varsler om at det kan komme mellom 30 og 50 millimeter nedbør på seks timer på Vest-, Sør -og Østlandet torsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farevarselet er på gult nivå og gjelder for fylkene Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.

Kan bli frikjent for giftdrap

En malaysisk dommer vil torsdag avgjøre om de to kvinnene tiltalt for attentatet mot Nord-Koreas leder Kim Jong-uns halvbror, skal frikjennes.

Siti Aishah fra Indonesia og Doan Thi Huon fra Vietnam smurte nervegiften VX i Kim Jong-nams ansikt på den internasjonale flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar 2017.

Popdronningen Madonna fyller 60 år

Siden debutalbumet i 1983 har popartisten Madonna solgt mer enn 300 millioner plater, vært på ti konsertturneer, og regnes som den mestselgende, kvinnelige plateartisten noensinne.

I anledning 60-årsdagen har hun satt i gang en innsamlingsaksjon til inntekt for sin egen, malawiske hjelpeorganisasjon Raising Malawi på Facebook.