Polsk mann mistenkt for hvitvasking pågrepet da han stjal øl

Den polske mannen hadde vært etterlyst internasjonalt i rundt ett år da han ble pågrepet for butikktyveri i Follo. Nå er han tiltalt for grovt heleri. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Den polske mannen hadde vært etterlyst internasjonalt i rundt ett år da han ble pågrepet for butikktyveri i Follo. Nå er han tiltalt for grovt heleri. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En etterlyst polsk mann, mistenkt for hvitvasking av 8,4 millioner kroner, ble pågrepet da han stjal øl i Norge. Nå er han tiltalt for grovt heleri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den polske mannen har vært etterlyst internasjonalt siden våren 2017, men politiets intensive jakt på ham førte ikke til pågripelse. Så ble de varslet om et butikktyveri i Follo i april.

– Han har oppholdt seg mye i Polen, men var innom Norge. Han ble pågrepet da han stjal en sixpack øl. Politiet sjekket samtidig registeret og så at han var etterlyst, sier politiadvokat Knut Horn ved Felles enhet for etterforskning og etterretning i Oslo til Dagbladet.

De involverte opprettet det Horn betegner som tomme entreprenørskaper for å hvitvaske penger. Penger som politiet ikke vet hvor kom fra, skal ha blitt satt inn på selskapenes kontoer for så ha blitt tatt ut i kontanter kort tid etterpå.

Ifølge politiet skal mannen i 40-årene være del av et større nettverk. De vet foreløpig ikke om han er hovedpersonen eller en medhjelper, men varsler at det vil komme flere tiltaler i nærmest samme størrelse mot ham.

Mannen sitter i varetekt på grunn av unndragelsesfare.

Ifølge hans forsvarer, John Arild Aasen, erkjenner han ikke skyld, og mener pengene ikke stammer fra ulovlig virksomhet.