LO-topper mener Ap-ledelsen bør utvides med en fjerde person

LO-topper mener den nåværende ledertrioen i Arbeiderpartiet, bestående av partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng, bør utvides med en fjerde person ved neste års landsstyremøte. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
LO-topper mener den nåværende ledertrioen i Arbeiderpartiet, bestående av partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng, bør utvides med en fjerde person ved neste års landsstyremøte. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-topper oppfordrer Arbeiderpartiet til å samle seg bak de tre i toppen og mener ledelsen bør utvides med en fjerde person på landsstyremøtet i 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder Mette Nord i Fagforbundet og leder Jørn Eggum i Fellesforbundet mener den nåværende trioen i Ap-ledelsen samhandler godt, men oppfordrer partiet til å utvide ledelsen med en fjerde person.

– For å sikre bredden i partiet mener jeg det bør være fire i toppen etter landsmøtet neste år. Men fram til da skal vi selvsagt styre videre med de tre vi har. Ser du geografisk på det, så burde vi hatt en i ledelsen som har de nordlige brillene på seg, sier Eggum til Dagbladet.

Det hviskes internt i partiet om et anstrengt forhold mellom partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng. Det siste året har vært preget av intern uro i partiet, spesielt i forbindelse med Giske-saken.

De to LO-toppene mener ledelsen i Arbeiderpartiet loset partiet trygt gjennom den turbulente tiden i kjølvannet av Giske-saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener saken ble håndtert på en god måte, i tråd med sentralstyrets fullmakter. Uansett burde kritikk som måtte komme, tas internt og ikke i mediene, sier Nord.

Begge er enige om at Støre er rette mann til å styre partiet fremover.

– Med mindre han selv skulle gå av, er det Jonas som leder oss i kommunevalget neste år, sier Eggum.