Sikkerhetssjef i Forsvaret: – Underlig å slippe den iranske ambassade til på Akershus festning

Akershus festning sett fra sjøen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Akershus festning sett fra sjøen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uante muligheter for sikkerhetsbrudd, sier sjefen for Forsvarets sikkerhetsavdeling om at Irans ambassade fikk feire landets nasjonaldag på Akershus festning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feiringen 8. februar i år, der Per Sandberg deltok, ble arrangert i et representasjonslokale på Akershus festning som Forsvarsdepartementet (FD) disponerer. Bygningen ligger i nærheten av regjeringens kontorer og en rekke av Forsvarets avdelinger, skriver Forsvarets forum.

– I slike sammenhenger er det uante muligheter for sikkerhetsbrudd, sier sjef for Forsvarets sikkerhetsavdeling (FSA), kommandør Hans Kristian Herland, til fagbladet.

Han er kritisk til om retningslinjene for bruk av lokaler på Akershus festning ivaretar sikkerheten, og han sier at han synes det er «underlig å slippe den iranske ambassade til på festningen».

Pressevakt Marita Isaksen Wangberg i FD opplyser at det iranske arrangementet ble vurdert til ikke å være til hinder for øvrig ordinær virksomhet på festningen, og at leie av lokalet ble vurdert opp mot FDs retningslinjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun opplyser også at FD i første halvår 2018 begynte et arbeid med å revidere retningslinjene for utleie. Bruken av lokalene og hvem som skal ha anledning til å leie dem, vil bli vurdert som del av dette arbeidet, ifølge Wangberg. Revisjonsarbeidet er ikke ferdigstilt.

Les også:

Bjørnland: PST er ikke veldig bekymret for Sandbergs mobiltelefon

Letnes: – Sandberg ville endre synet på Iran i Norge

KrF vurderer kontrollsak selv om Sandberg går av