42 har omkommet i drukningsulykker i sommer

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet kan se tilbake på en dyster sommer når hun legger fram drukningsstatistikken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet kan se tilbake på en dyster sommer når hun legger fram drukningsstatistikken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

42 personer har druknet i Norge siden 1. mai i år, opplyser Redningsselskapet, som aldri har hatt så mange redningsoppdrag som i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsselskapet har til sammen hatt 3.496 redningsoppdrag, det høyeste antallet noen gang siden selskapet ble stiftet i 1891. Til sammen 68 personer har mistet livet i drukningsulykker hittil i år. Det er 19 flere enn til samme tid i fjor, viser tall fra Redningsselskapet.

– Hvert liv teller, så dette er kritisk. Mange av disse livene kunne blitt reddet med bedre holdninger og kunnskap om sjøliv og båtliv. Det gjør meg fortvilet, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet til NTB.

16 personer omkom som følge av drukning bare i juli. Det var elleve menn, tre kvinner og to jenter på 12 og 14 år. 17 av 68 drukninger hittil i år er relatert til bading. I fjor var det til sammenligning bare tre badeulykker i samme periode. Nå krever Redningsselskapet tiltak fra regjeringen.

– Utfordringen sender jeg næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, for det er han som er statsråd og han som må ta ansvar, sier Lind som krever nullvisjon for drukninger i Norge, samt innføring av obligatorisk hurtigbåtsertifikat.