Eldre ektepar slått med øks under ran i sitt eget hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen

En eldre mann ble stygt kvestet da to menn brøt seg inn hos ham og kona i Rygge i Østfold. Ranerne fikk med seg et stort pengebeløp, en pistol og parets bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet ble angrepet med balltre og øks da det politiet mener er to gjerningsmenn brøt seg inn i eneboligen deres rundt klokka 2.30 natt til mandag. Øst politidistrikt er forsiktig med å gi detaljerte opplysninger rundt ranet, men bekrefter at ekteparet hadde et større kontantbeløp i boligen, i tillegg til andre verdisaker.

– De stjal en pistol og parets bil, en sølvgrå Mercedes ML, i tillegg til smykker og et større beløp. Bilen ble sett da den krysset grensa på Svinesund kort tid senere, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB.

Kvinnen avhørt

Han vil ikke ut med hvor stort pengebeløp som ble stjålet og sier «det er for tidlig i etterforskningen» å svare på spørsmål om relasjonen mellom gjerningsmennene og ekteparet, og gjerningsmennenes kunnskap om hvilke verdier som befant seg i parets bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er blant tingene som etterforskningen skal avklare. Kvinnen har gitt en kort forklaring med informasjon som er nyttig for oss i denne fasen av etterforskningen, sier Skarpeid.

Stygt kvestet

Kvinnen ble også utsatt for vold under ranet, men er ikke alvorlig skadd. Mannen er derimot stygt kvestet, i den grad at han mandag ikke har vært i stand til å la seg avhøre.

Skarpeid vil ikke svare på spørsmål om hvilken alder og nasjonalitet de antatte gjerningsmennene har.

– Vi jobber bredt og får bistand av enheten for organisert kriminalitet, sier Skarpeid.