Dette skjer i dag

Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix
Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 13. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Waters til Nobels Fredssenter

Pink Floyd-legenden Roger Waters besøker Nobels Fredssenter, der han deltar i en samtale med direktør Liv Tørres og musikkjournalist Robert Hoftun Gjestad fra Aftenposten. Han vil snakke om både musikk og politikk. Waters avslutter kvelden med å spille en sang for Nobels Fredssenters publikum.

Tirsdag og onsdag inntar Roger Waters Telenor Arena, en del av Waters' verdensturné kalt «Us+Them».

Nytt Korea-toppmøte planlegges

Utsendinger møtes i Panmunjom i Sør-Korea for å forberede nytt toppmøte mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Målet er å finne ut hvordan landene skal implementere avtalen som ble inngått i april og der landene i juni ble enige om en slutterklæring der Nord-Korea forplikter seg til å arbeide for full kjernefysisk nedrustning på Koreahalvøya.

Valgresultat fra Mali

Resultat fra søndagens andre omgang av presidentvalget i Mali er ventet. President Ibrahim Boubacar Keita og hans utfordrer Soumaïla Cissé møttes til ny runde etter ingen presidentkandidat oppnådde de påkrevde 50 prosentene som skal til for å vinne valget i første runde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under valget har en rekke valglokaler vært forhindret fra å holde åpen grunnet påsatte branner, vold og trusler.

Avgjørelser ventet i Zimbabwe

Dato for innsettelse av valgvinner Emmerson Mnangagwas blir trolig kunngjort, til tross for at presidentvalget 30. juli ikke er akseptert av opposisjonen og at opposisjonen håper på rettens medhold i at valgresultatet må kjennes ugyldig.

Det har haglet med beskyldninger om valgfusk og arrestasjoner av studentaktivister. Mnangagwas avviser alle beskyldninger.