Puerto Rico oppjusterer dødstallet etter orkanen Maria fra 64 til 1.400

Store deler av strømforsyningen på Puerto Ricoble ble slått ut av orkanen Maria. Gjenoppbyggingskostnadene er store, og i den forbindelse har øyas myndigheter nå oppjustert antall liv som gikk tapt.
Store deler av strømforsyningen på Puerto Ricoble ble slått ut av orkanen Maria. Gjenoppbyggingskostnadene er store, og i den forbindelse har øyas myndigheter nå oppjustert antall liv som gikk tapt. Foto: Carlos Giusti / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene på Puerto Rico innrømmer nå at over 1.400 mennesker mistet livet som følge av orkanen Maria, og ikke 64 som har vært det offisielle tallet til nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rapport sendt inn til Kongressen i Washington tidligere denne uken innrømmet myndighetene på øya det oppjusterte tallet, i forbindelse med en oversikt over gjenoppbyggingskostnader – en plan som er tallfestet til 139 milliarder dollar.

Dødstallet ble først kjent for allmennheten via The New York Times torsdag.

Myndighetene på det amerikanske territoriet sluttet å offentliggjøre sine data om dødstallene i desember 2017, to måneder etter orkanens herjinger. Fram til torsdag hadde øyas myndigheter holdt fast på at 64 mennesker mistet livet – et tall som er langt under konklusjonen i en rapport fra Harvard-forskere tidligere i år. De slo fast at 4.600 liv gikk tapt.

Les også: Orkanen Maria kostet 4.600 liv på Puerto Rico

En nyere studie, beordret av Puerto Ricos myndigheter, er ventet å foreligge innen noen uker, og først da venter øyas administrasjon å kunne legge fram et mer nøyaktig tall enn de over 1.400 som nå er blitt bekreftet.