Meny

Lørdag kler 320 frivillige seg nakne i Bodø

Se video: Spencer Tunick holdt pressekonferanse om lørdagens fotografering.
Den verdenskjente nakenfotografen Spencer Tunick har ankommet Bodø.

– Jeg gjør sjeldent oppdrag i byer med så lave innbyggertall som Bodø, så at vi har fått 320 frivillige er veldig bra, sier fotograf Spencer Tunick under en pressekonferanse sammen med Nordland fylkeskommune torsdag.

På lørdag skal han fotografere 320 nakne mennekser, både bodøværinger og andre fra hele 20 forskjellige land, for å skape kunstverket «BODØ BODYSCAPE». Prosjektet er et samarbeid mellom Bodø kommune og Nordland fylkeskommune.

Se Tunick fortelle om prosjektet i videoen øverst i artikkelen.

Ikke for sent

Tunick, som er kjent for å ta bilder av nakne mennesker i naturen, skal avbilde nakne nordlendinger i to kunstinstallasjoner.

– De frivillige må ikke være nakne så lenge, jeg jobber ganske raskt. Men jeg prøver å ikke skynde meg, bare når det regner, spøker Tunick.

Under torsdagens pressekonferansen fortalte fotografen at han nå skal planlegge fotograferingen de neste to dagene. Han kunne også avsløre at han skal bruke flere rekvisitter under lørdagens fotografering for å tydeliggjøre at bildene er tatt i Bodø, blant annet kavler og fiskebåter.

Og for eventyrlystne nordlendinger er det ikke for sent å melde seg på. Tunick håper på flere påmeldte og informerer om at fristen for påmelding er fredag kveld.

Bakgrunn: Til Norge for å ta bilder av nakne nordlendinger: – Voldsomt uprofesjonelt

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: 6000 kastet klærne for verdenskjent nakenfotograf:

Omstridt prosjekt

Da nyheten om prosjektet kom i mai ble det hele møtt med skepsis av blant andre Rødt-politiker Andreas Tymi.

– Nakne nordlendinger er alltid flott, men her har man bevilget penger uten at det ligger noe politisk vedtak bak. Det er gitt penger som ingen har visst at man kunne søke om, sa han til NRK.

Ifølge NRK har Bodø kommune og Nordland fylkeskommune gått inn med rundt 300.000 kroner hver i prosjektet. Grunnen er at man arbeider med å få Bodø inn som en europeisk kulturhovedstad.

– Gjennom erfaringer fra slike prosjekt kan vi både glede oss og forberede oss til å bli europeisk kulturhovedstad i 2024, fortalte Ida Pinnerød, ordfører i Bodø kommune.

Tymi synes det hele virker «voldsomt uprofesjonelt».

– Problemet er ikke kunstprosjektet. Det kan bli kjempekult. Problemet er måten det gjøres på. I Bodø kommune sier retningslinjene at pengene skal gå til lokale prosjekter. Det er ikke tilfellet her, sa Tymi.

Se også: Fotograf fylte hele byen med nakne mennesker:

Populært