Siktet 17-åring tilstår drapet på Sunniva Ødegård

13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept 29. juli.
13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept 29. juli.  Foto: Privat / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) har tilstått drapet. Han forklarer at Sunniva var et tilfeldig offer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyste politiet på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger torsdag ettermiddag.

– Siktede forklarte først at han tilfeldigvis kom over avdøde natt til mandag, men at han ellers ikke hadde noe med drapet å gjøre. Han har nå endret den forklaringen og har forklart at han har utført drapshandlingen og at drapet skjedde mens Sunniva var på vei hjem. Han har også forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Drept med stump vold

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag 30. juli, etter at hun ikke hadde kommet hjem etter et besøk hos en kamerat. Den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet at Ødegård ble drept.

Dagen etter at Ødegård ble funnet død, ble en 17 år gammel gutt med tilhørighet til Varhaug siktet for drapet.

– Politiet legger til grunn at hun ble drept med stump vold i nærheten av funnstedet, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble flyttet til funnstedet

Under pressekonferansen sa han også at siktede har forklart at det ble utøvd vold på to steder.

– Ett av disse stedene er bekreftet av politiets kriminalteknikere og det er ved en trapp ved Åvegen 20, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.

– Vi vet også at Sunniva har blitt flyttet til funnstedet opp mot tidspunktet da hun ble funnet. Siktede har forklart seg om drapsvåpenet, og vi mener at vi har kontroll på dette våpenet, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avhørene pågår fortsatt.

17-åringen har ikke formelt tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier politiet.

Ifølge VG er det oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal ta stilling til om 17-åringen er tilregnelig.

Les også: Sunnivas foreldre: – Savnet er veldig sterkt

Nektet å snakke med politiet

17-åringen ble varetektsfengslet i to uker samme dag som han ble siktet for drapet, og han sitter nå fengslet i Bergen. Politiet vil nå begjære ny fengsling i Bergen førstkommende tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 1. august, som er dagen etter 17-åringen ble siktet, avbrøt han avhørene med politiet. I flere dager nektet på nytt han å la seg avhøre, men tirsdag denne uken gikk han igjen med på å snakke med politiet.

17-åringen har tidligere erkjent at han står bak innbruddet i Trekløveren barnehage kort tid før Sunniva Ødegård ble funnet drept.

Familien er lettet

Familien Ødegårds bistandsadvokat Harald Øglænd sier til Stavanger Aftenblad at Sunnivas foreldre ble informert om tilståelsen i forkant av politiets pressekonferanse.

– De uttrykker lettelse over at det nå er en gjerningsmann som har erkjent ugjerningen. På den måten slipper de å bruke ressurser på å tenke på om rett person er tatt, sier Øglænd.

Sunniva Ødegård begraves i Varhaug kirke fredag klokken 11.30.