Meny

Nesten samtlige Ap-lag i Lofoten og Vesterålen sier nei til konsekvensutredning

9 av 11 Ap-lag i Nordland sier nå nei til konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen. Fylkeslaget gir opp kampen om oljeutvinning.

Debatten som nå pågår internt i partiet kan ende med nei til oljeutvinning, melder NRK.

– Stemninga ute blant velgerne har lenge vært negativ til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja. Norge og resten av verden er inne i et grønt skifte. Bærekraftig utvikling har aldri vært viktigere, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) i Sortland kommune.

– Legg oljesaken død. Hvorfor skal Ap bruke tid og ressurser på å kjempe for en tapt sak. Verken befolkningen eller fiskerinæringen vil ha olje i Lofoten og Vesterålen, sier hun.

Etter mye diskusjoner i lokallagene kom torsdag beskjeden om at fylkeslaget Nordland Ap gir opp kampen om oljeutvinning.

– Dette er en død hest, og slakteren kommer ikke fra Arbeiderpartiet. Vi har jobbet hardt for å få dette til, men andre har på en måte gravlagt det. Jeg har mye høyere ambisjoner for de andre næringene som vi har her i fylket og i regionen Nord-Norge, sier fylkesleder Bjørnar Skjæran til NRK.

I vinter sa ti fylkeslag i Ap nei til oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Partileder Jonas Gahr Støre sa forrige uke at han ønsker den interne debatten velkommen, men understreket at han fortsatt står på formuleringene i partiprogrammet, om delvis vern og at deler skal konsekvensutredes.

(©NTB)

Populært