Halvparten ønsker at sjefen skal være eldre enn dem selv

Av de 25.000 arbeidstakerne i 34 forskjellige land som deltok i undersøkelsen, sa 69 prosent at de foretrekker at sjefen er like gammel eller eldre enn dem selv. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Av de 25.000 arbeidstakerne i 34 forskjellige land som deltok i undersøkelsen, sa 69 prosent at de foretrekker at sjefen er like gammel eller eldre enn dem selv. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte av ti bryr seg ikke om sjefens alder, men likevel foretrekker 53 prosent at sjefen er eldre enn dem selv, viser en internasjonal undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av de 25.000 arbeidstakerne i 34 forskjellige land som deltok i undersøkelsen, sa 69 prosent at de foretrekker at sjefen er like gammel eller eldre enn dem selv.

Videre kommer det fram i samme undersøkelse at 83 prosent av de norske undersøkelsesdeltakerne at alder ikke er viktig, så lenge sjefen er inspirerende.

– Nordmenn er mer åpne for at alder ikke er en hindring når du er sjef, enten du er yngre eller eldre enn dine medarbeidere. Jeg tror dette blant annet kan henge sammen med at den norske lederstilen er mer åpen og inkluderende enn i mange andre land. Det viktigste for oss er tross alt at sjefen er inspirerende og åpen, sier administrerende direktør Eivind Bøe i Randstad Norge i en pressemelding.

Polen er det eneste landet hvor under halvparten sier de foretrekker at sjefen er like gammel eller eldre.

Undersøkelsen er utført i privat sektor av Randstad Workmonitor på vegne av det bemanningsfirmaet Randstad.