Hovedmannen bak norgeshistoriens nest største amfetaminbeslag for retten

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 30 år gammel mann er tiltalt for å ha vært hovedmannen bak forsøke på å smugle neste 100 kilo amfetamin til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den tiltalte erkjenner straffskyld etter tiltalen, så vi er interesserte i å få denne saken ute av verden, sier advokat Morten Furuholmen, som er mannens forsvarer, til Dagbladet.

I august møter den 30 år gamle nederlenderen i Oslo tingrett, tiltalt for å ha vært organisatoren bak forsøket på å smugle 97 kilo amfetamin til Norge. Lasten ble stanset av tollerne på Svinesund i januar 2015. De fant narkotikaen gjemt i to reservedekk på en lastebil da de gjennomlyste den. Mengden utgjør nesten en halv million brukerdoser og er det nest største beslaget av amfetamin i Norge, ifølge avisen.

Salgsverdien av beslaget ville vært rundt 50 millioner kroner, ifølge anslag i en tidligere dom i saken.

To litauere er fra før dømt til 13 års fengsel i saken, mens en tredje litauer fikk elleve års fengsel for sin rolle i saken. Den 55 år gamle nederlenderen som kjørte lastebilen, valgte å samarbeide med politiet og er nå dømt til åtte og halvt års fengsel etter å ha bodratt til pågripelsen av litauerne, som skulle motta stoffet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Jens Olav Sæther beskriver saken som veldig spesiell og roser norsk politi for rask og effektiv etterforskning.

– Det som er spesielt i denne saken – i tillegg til det store beslaget – er at vi har en leverandør – som nå er tiltalt, en kurer og mottakere. Vi har altså flere ledd, og det skjer ikke så ofte, sier han til Dagbladet.