Mann pågrepet etter trusler mot egen familie

Patruljer på bakken fikk hjelp av politihelikopter i jakten på mannen i 30-årene som framsatte trusler mot sin egen familie. illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Patruljer på bakken fikk hjelp av politihelikopter i jakten på mannen i 30-årene som framsatte trusler mot sin egen familie. illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bevæpnet politi pågrep natt til tirsdag en mann i slutten 30-årene i Re kommune etter uaktsom kjøring og trusler mot egen familie og politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet klokken 1.22 etter at politiet hadde jaktet på ham i flere timer.

– Vi oppretter straffesak. Han vil bli anmeldt for grove trusler mot familien og politiet, i tillegg til grove brudd på veitrafikkloven, opplyser operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han blir også fremstilt for utvidet blodprøve.

Stor aksjon

Mannen hadde sitt eget barn i bilen da han ble jaktet av politiet, og har gjennom mandagen bevegd seg i et stort område i Vestfold, Buskerud, Telemark og Agder.

– Vi forsøkte å være skånsomme fordi han hadde et ungt barn i bilen og ville derfor unngå eskalering av situasjonen. Han har derfor ikke sett oss følge etter ham, forteller Johnsrud.

Politiet var tidlig i kontakt med mannen på telefon, men familiefaren var ikke samarbeidsvillig og beskrives som «ustabil». Til slutt ble han pågrepet av bevæpnet politi ved en sivil veiblokade i Re.

I tillegg til flere patruljer på bakken, deltok også politihelikopter i aksjonen.

Får oppfølging

Barnet som var i bilen, er gjenforent med sin mor.

Operasjonslederen forteller at situasjonen har vært svært belastende for familien. De vil få videre oppfølging.

Ingen personer ble fysisk skadd under aksjonen.