Politiet: Gode bevis mot drapssiktet 17-åring – prøver nytt avhør tirsdag

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død ved Åvegen på Varhaug for en uke siden. Foto: Privat / NTB scanpix
13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død ved Åvegen på Varhaug for en uke siden. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskerne mener å ha gode bevis som de vil konfrontere gutten som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13), med. Tirsdag prøver de på et nytt avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den drapssiktede guttens forsvarer var mandag på vei til Bergen, hvor det tirsdag formiddag vil bli gjort nye forsøk på å avhøre 17-åringen, opplyser politiet mandag formiddag. Ifølge Dagbladet skal Kripos' eksperter delta i avhørene som forsøksvis skal gjennomføres i ungdomsavdelingen i Bjørgvin fengsel, der gutten sitter i varetekt.

Den drapssiktede gutten har siden onsdag nektet å la seg avhøre. Det er fortsatt usikkert om han vil endre holdning når politiet nå skal gjøre nye forsøk på å få ham i tale.

– Han har sagt seg villig til å sette seg ned med oss, så får vi se hvordan det utvikler seg derfra. Vi drar ikke til Bergen helt på lykke og fromme. Men han har rett til ikke å forklare seg så lenge han er siktet. Sånn er det bare, og det må vi forholde oss til, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gutten nekter straffskyld og har gjennom forsvareren, advokat Tor Inge Borgersen, gitt uttrykk overfor NTB for at han regner med å bli sjekket ut av saken når politiets etterforskning skrider fram.

– Gode bevis

– Vi har god oversikt over saken. Vi mener vi har rett mann, og vi har ikke funnet noe som tyder på at noen andre var involvert. Vi har noen beviser vi mener er gode, sier Dahl.

Det er gjort en stor mengde beslag den siste uken, samt hentet inn elektroniske spor som kan kaste lys over drapssaken. I tillegg til avhør av siktede og vitneavhør innebærer en del av det videre arbeidet å saumfare beslagene på jakt etter informasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge siktedes og Sunnivas bevegelser den aktuelle kvelden. Vi vet at hun forlot vennen sin rundt klokka 22.15, og ønsker tips fra publikum om eventuelle observasjoner av henne fra området rundt Kråkeveien og Mølleveien og ned mot der hun ble funnet, sier Dahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har kommet i kontakt med paret i 20-årene som ble etterlyst i forrige uke, bekrefter Dahl.

Venter på DNA-svar

Et sentralt tema, som politiet fortsatt ikke har fått siktedes forklaring på, er funnene som framkommer i den foreløpige obduksjonsrapporten. De viser at Sunniva Ødegård ble drept.

Samtidig venter politiet på DNA-analyser av etterforskningsmaterialet, blant annet fra guttens terrengsykkel, som han skal ha brukt den kvelden da jenta ble drept. DNA-svarene kan komme tidlig denne uka, ifølge Dagbladet.

Utover å bekrefte at etterforskerne føler de har «god oversikt over faktum» i saken så langt, vil ikke Dahl utdype hvilken kunnskap de sitter på rundt konkrete bevismomenter, som drapsåsted, drapsvåpen og hvordan Sunniva Ødegård (13) ble drept.

– Vi har en god del etterforskning som står igjen. Når det gjelder hvorfor dette skjedde, motiv og slike ting, gjenstår det fortsatt en del arbeid, sier Dahl.