Meny

Tiggere og prostituerte tilbake i Bergen

Etter NRK-dokumentaren «Lykkelandet» forsvant de prostituerte fra Bergens gater. Nå er det tilbake igjen. Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Prostituerte og tiggere i Bergen forsvant nærmest over natta etter en NRK-dokumentar. Nå er flere titalls tilbake igjen.

I Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet» avslørte NRK et omfattende rumensk nettverk som på åpen gate drev med prostitusjon, tyveri, tigging og salg av narkotiske tabletter.

På én kveld i 2016 observerte NRKs journalister nær 40 kvinner som solgte sex midt i Bergen sentrum. Men etter dokumentaren forsvant de, ifølge politiet. Også tigging var nærmest fraværende i byen forrige sommer.

Nå er begge deler tilbake igjen, melder NRK.

Les også: Bulgarer dømt til fengsel for menneskehandel i Stavanger

Per-Willy Amundsen: EØS tillater fri flyt av tiggere

Forsvant våren 2017

– Vi så at veldig mange av dem vi antok var bakmenn og prostituerte, forsvant våren 2017. De ble borte en stund, men vi ser nå både prostituerte og tiggere som er tilbake på gaten, sier Sylvia Myklebust, politiinspektør og påtaleleder for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt.

Det er uklart for politiet om det er samme miljø som har etablert seg igjen.

Det siste halve året har politiet pågrepet flere rumenere, mistenkt eller siktet for menneskehandel og hallikvirksomhet.

Les også: Utnyttet norsk kvinne til prostitusjon

– Det har endret seg totalt. Alle prostituerte forsvant

Populært