Politiet jobber for å få til avhør av siktede i Maridal-drapet

På dette stedet i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person tidligere i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
På dette stedet i Maridalen ble det funnet en død og forbrent person tidligere i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er i dialog med forsvareren til mannen som er siktet for drapet i Maridalen for å avhør etter at siktede har nektet å la seg avhøre i flere uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at John Edvin Lie, tidligere Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjending tidligere i sommer, har han kun latt seg avhøre én gang, skriver VG.

– Det er ikke gjennomført nytt avhør av siktede fordi han ikke har ønsket å møte i nye avhør. Politiet ønsker å avhøre siktede på nytt, og er i dialog med forsvarer for å forsøke å gjennomføre dette, sier politiinspektør Tina Bjarkø Helleland til VG.

Han har nektet å bli avhørt etter at han ble begjært varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av ukene var i isolasjon. Lie nekter også straffskyld i saken.

Lie og mannen som ble funnet drept i skogen er bekjente, har politiet opplyst.

Lies forsvarer, Benedikte Jamth, mener etterforskningen har svekket mistankegrunnlaget mot klienten hennes.

– Jeg mener mistankegrunnlaget er svekket med bakgrunn i det som har kommet fram i etterforskningen. Hva det konkret gjelder kan jeg ikke si noe om, fordi dokumentene fortsatt er klausulerte, sier Jamth.