Ritzau: SAS-pilotene sier opp avtale ett år før tiden

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS-pilotene i Norge, Sverige og Danmark har valgt å benytte seg av muligheten til å si opp den treårige avtalen med SAS ett år før tiden, ifølge Ritzau.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen skulle egentlig reforhandles våren 2020, men nå møtes partene igjen ved bordet våren 2019, skriver det danske nyhetsbyrået, som siterer avisen Berlingske.

I fjor inngikk de norske, danske og svenske pilotene en avtale på tre år etter vanskelige forhandlinger. Denne var ett år lengre en den normale toårsavtalen.

Lengden på avtalen ble sett på som en seier for SAS, som da kunne få mer tid på seg til å gjennomføre en bredere omstilling av flyselskapet, ifølge Ritzau. Avtalen innebar imidlertid at pilotene kunne si den opp før tiden, noe de nå skal ha valgt å gjøre.

– Det er egentlig helt udramatisk. Vi hadde valget og har konkludert med at vi er best tjent med forhandlinger i 2019, sier leder Christian Laulund i SAS-flygernes forening SNF til Berlingske.

– Dette er noe SAS har vært innforstått med, at vi mest sannsynlig ville si opp avtalen etter to år, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fram til januar i år hadde flygerne i de tre skandinaviske landene vært fordelt på fire fagforeninger: Dansk Pilotforening (DPF), Svensk Pilotförening (SPF) og de to norske, Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF). De besluttet da å etablere en ny felles fagforening for å styrke flygernes posisjon overfor selskapet, SAS Pilot Group.

De fire fagforeningene representerer til sammen 1.400 flygere.

SAS har ikke ønsket å kommentere saken overfor Berlingske.