– Håper ikke folk er like dumme som meg

Se video: Her hopper 16-åringen fra over 30 meters høyde.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hans William Holby (16) ønsket å utfordre seg selv, og tok sats fra en klippe han trodde var 21 meter. Lite visste han om hvilke konsekvenser det ville få.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det slo meg ikke der og da hvor høyt det var, og jeg tenkte hva er det verste som kan skje? Jeg lever jo bare en gang, så det var bare å gjøre det, sier Holby til ABC Nyheter.

Det var sammen med en kompisgjeng at Hans William Holby dro ut til klippen han trodde var 21 meter høy i Fredrikstad, etter å ha blitt inspirert av en lokal YouTuber sitt hopp fra Dragonfjellet på Torsnes.

Klippen viste seg å være 34 meter høy.

Det var liten nøling før hoppet, og Holby hadde ikke gjort noen risikovurdering i forkant, men underveis innså han hva som kunne skje:

– Rakk ikke å tenke

– Hoppet varte så lenge at jeg rakk å tenke på hva som kunne gå galt. Ikke bare kunne jeg lande feil eller treffe bunnen, men verst av alt var fjellet som jeg var farlig nærme.

Holby innrømmer at målet ikke bare var å gjennomføre selve hoppet, men også hvilke reaksjoner det ville få i etterkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ville ha noe å skryte av også, og da var det viktig at det ble filmet og lagt ut på sosiale medier. Jeg fikk jo tilbakemeldinger fra både familie og ukjente, sier Holby.

Hostet blod

I etterkant har Holby innsett hvor farlig hoppet var, og håper at andre innser hvor viktig det er å ta risikovurderinger i forkant.

– Jeg har lært av det, og vil ikke gjøre like høye hopp igjen. Samtidig vil jeg ikke at dette skal hindre meg noe senere. Fremover blir det nok bare hopp under 20 meter, sier Holby.

I etterkant hostet han blod, hadde smerter i kroppen og slet med å fylle lungene med luft, men er nå på bedringens vei. Én uke etter hendelsen er formen betraktelig bedre.

Les også: Flere kvinner skal sove utendørs i sommer