Flåmsbanen kan få nye spesialdesignede vogner

Togvogner på Flåmsbana. Flåmsbana er en sidebane til Bergensbanen mellom Myrdal stasjon og Flåm. Hele banen ligger i Aurland kommune i Sogn og Fjordane fylke. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Togvogner på Flåmsbana. Flåmsbana er en sidebane til Bergensbanen mellom Myrdal stasjon og Flåm. Hele banen ligger i Aurland kommune i Sogn og Fjordane fylke. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra de gamle grønne togvognene på Flåmsbanen har millioner av turister beundret utsikten til fosser og fjell. Nå planlegges det å investere i nye togvogner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Designet på de nye vognene er ikke avgjort, men Sivert Bakk i Flåm Utvikling har blant annet vært i Sveits for å hente inspirasjon, melder NRK.

– Det blir mye vindusflater, det er helt naturlig. Vi har allerede begynt å få innspill, på åpne vinduer, lukkede vinduer og mange andre ting, forteller Bakk.

Ifølge Bakk kan det bli en investering på opp mot en halv milliard kroner når dagens vogner, som er bygd på 1950- og 60-tallet skal skiftes ut.

Han sier en av utfordringene blir å ta vare på nostalgien som er i dagens gamle vogner.

– Vi ønsker et klassisk preg over vognene, men samtidig skal de være moderne og behagelige. Det blir en form for designkonkurranse mellom leverandørene, sier Bakk.

Personvernpolicy