Vibeke Skofterud omkom i vannscooterulykke

Det var Vibeke Skofterud, den tidligere landslagsløperen i langrenn, som søndag ble funnet død etter vannscooterulykken i Arendal, opplyser politiet i Agder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skofterud ble 38 år gammel.

Fakta om Vibeke Skofterud

• Navn: Vibeke Skofterud

• Født: 20. april 1980 (38 år)

• Død: 29. juli 2018

• Idrett: Langrennsløper

• Aktiv i kvinnelandslaget: 1999-2014

• La opp i august 2015

• Største meritter: OL-gull 4 x 5 km stafett (2010), VM-gull 4 x 5 stafett (2005 og 2011) og NM-gull sprint fristil (2002)

• 15 pallplasser individuelt i verdenscupen (første i desember 2001, siste i desember 2012).

• Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke i Arendal.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Ber vitner ta kontakt

Politiet meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken ett natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier Alsaker.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke avklart. Politiet jobber på stedet og ber vitner ta kontakt.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver er OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

Reaksjoner: Idrettsprofiler sørger etter Skofteruds død: – Hva blir skisporet uten deg?

Saken fortsetter under bildet...

Her, på øya St. Helena ved Tromøya utenfor Arendal, ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix
Her, på øya St. Helena ved Tromøya utenfor Arendal, ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix

– Bunnløst tragisk

Landslagssjef Vidar Løfshus har gjennom mange år som langrennsleder samarbeidet med Skofterud. Han beskriver henne som en positiv og livsglad jente, og først og fremst som en god skiløper.

– Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Løfshus til NTB.

– Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.

– Hun har hatt sine oppturer og nedturer, men det er den positive og livsglade jenta vi kommer til å huske henne som, fortsetter Løfshus.

Han tror mange i Langrenns-Norge går noen tunge dager og uker i møte. Skofterud la opp så sent som i 2015, og flere av dagens aktive landslagsløpere sto henne svært nær.

– De fleste av jentene har konkurrert sammen med henne, og for dem vil det bli veldig tungt framover. Det vil ikke bli det samme å ta på seg treningsskoene de neste dagene, sier Løfshus og legger til:

– Dette vil prege oss i morgen, det vil prege oss i neste uke, om en måned og helt sikkert under sesongoppkjøringen på Beitostølen.

Reaksjon: Kalla hyller Skofterud: – Et forbilde

Kulturministeren: – Trist og meningsløst

Kulturminister Trine Skei Grande (V) sender tanker til Vibeke Skofteruds familie etter den tragiske vannscooterulykken i Arendal.

– Trist nyhet om en stor idrettsutøver: Vibeke Skofterud bidro til både OL- og VM-gull på stafett og hadde en lang karriere i toppen av norsk skisport. Meningsløst når et menneske blir borte så ungt. Mine tanker går til familien, skriver Grande på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært