Savnet mann hentet med Sea King på Hvaler

En savnet mann i 20-åra som hadde gått seg fast i skogen ved Bøbakke på Kirkøy på Hvaler, er hentet ut av Sea King helikopter og skal være i god form.

Luftforsvarets Sea King helikopter deltar i søket etter en savnet mann på Hvaler natt til søndag. Foto: Morten Holm /NTB scanpix
Luftforsvarets Sea King helikopter deltar i søket etter en savnet mann på Hvaler natt til søndag. Foto: Morten Holm /NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Øst politidistrikt på Twitter klokka 2.40, knapt tre kvarter etter at de begynte å søke etter mannen i skogen ikke langt fra utløpet av Hvalertunnelen på Kirkøy.

Politiet kjenner ikke til alle omstendighetene rundt hva som egentlig har skjedd.

– Vi ble kontaktet av vennegjengen hans. Han skal først ha sagt til dem på telefon klokka 1.15 på natta at han var skadd og ikke klarte å komme seg ut til hovedveien. Så har han gått tom for batteri. De hadde hørt ham rope i skogen, sier operasjonsleder Arild Ruud i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet kom seg til stedet med to patruljer. Mannen ble stemmelokalisert, men grunnet vanskelig terreng var det vanskelig å komme til. Dessuten kunne bare politiet høre ham rope – han hørte ikke dem. Dermed ble det besluttet å tilkalle Sea King helikopter for å søke etter ham fra lufta.

Det er ikke kjent hvorfor mannen befant seg alene ute i terrenget natt til søndag, men politiet påpeker at det aktuelle området er kort avstand fra Skjærhalden der bandene Trang Fødsel og Postgirobygget tidligere på kvelden hadde konserter.