NVE: Unngå skader når regnværet kommer i helgen

I helgen er det ventet store nedbørsmengder på Sør- og Østlandet. Det kan føre til flom, frykter NVE. Her fra Frognerstrand Camping ved Årnes, som i mai sto under vann på grunn av flom i Glomma.
I helgen er det ventet store nedbørsmengder på Sør- og Østlandet. Det kan føre til flom, frykter NVE. Her fra Frognerstrand Camping ved Årnes, som i mai sto under vann på grunn av flom i Glomma. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

NVE oppfordrer både kommuner og privatpersoner til å kontrollere avløpsveier for å unngå skader som følge av det kraftige regnværet som er varslet i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er viktig å holde avløpsveier åpne, og dette gjelder både kummer, stikkrenner under veier og jernbane, samt dreneringsgrøfter, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I helgen er det ventet store mengder nedbør på Sør- og Østlandet. NVE frykter at regnværet kan føre til blant annet oversvømmelser og jord- og flomskred.

Med åpne avløpsveier kan man unngå at bekker og elver skifter løp. Slike løpsendringer skjer ofte helt ukontrollert og kan gi store skader, opplyser direktoratet.

Konsekvensene kan dessuten bli forsterket fordi jorda nå er tørr og hard som følge av den langvarige tørken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært