Norsk oljetanker krasjet i Rotterdam - kan måtte betale 80 millioner euro

<p>Den norskeide kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia da den skulle legge til for lasting i Rotterdam 23. juni. 217 tonn tungolje lakk ut gjennom et hull i skroget.</p>
Den norskeide kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia da den skulle legge til for lasting i Rotterdam 23. juni. 217 tonn tungolje lakk ut gjennom et hull i skroget. Foto: Odfjell

Det tok flere uker før oljen ble fjernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23. juni i år krasjet det norske rederiselskapet Odfjells oljetanker Bow Jubail med kaien ved Rotterdam.

217 tonn tungolje ble lekket ut.

Skipet var på vei til kai for lasting da det kjørte i kaia og fikk et hull i skroget.

Flere hundre svaner og flere fartøy måtte vaskes rene for olje, og det tok flere uker før all oljen ble pumpet vekk fra havneområdet. Odfjell er blitt gjort ansvarlig for hendelsen, skriver Rijnmond, en lokal radio- og fjernsynsstasjon i Rotterdam.

Omkostningene for dette ligger på minst 80 millioner euro, og havnemyndigheten og Odfjell diskuterer nå oppgjøret, ifølge Rijnmond.

Etter hendelsen opprettet rederiet en ulykkesgruppe som skulle granske hendelsen. Gruppa skulle samarbeide med nederlandske myndigheter.

– Odfjell beklager de uheldige hendelsen og tar saken meget alvorlig. Sammen med Gard vil Odfjell samarbeide med nederlandske myndigheter for å sikre at de nødvendige ressursene er tilgjengelige for å begrense konsekvensene av oljeutslippet, het det i en uttalelse fra rederiet etter hendelsen.

Bow Jubail har et mannskap på 29, av dem 2 skandinaver og 27 fra Filippinene.

ABC Nyheter har vært i kontakt med Odfjell, som opplyser at de ikke kan kommentere saken for øyeblikket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært