Leiligheter måtte evakueres på grunn av brann i Bærum

Flere leiligheter i en boligblokk på Rud i Bærum ble evakuert på grunn av brann fredag ettermiddag. Brannen var slukket etter om lag en time.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte å brenne i et sikringsskap i en leilighet i boligblokken på fire etasjer i 14-tiden. Da røyken begynte å sive ut av leiligheten og inn i naboleilighetene, besluttet brannvesenet og politiet å evakuere flere av de øvrige beboerne.

– Det var kraftig røyk og stor varmeutvikling. Varmen gjorde slukningsarbeidet utfordrende for brannvesenet, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt til Budstikka.

Totalt er det registrert 46 beboere i de 24 leilighetene i blokken. To av dem ble evakuert med stigebil, mens en person selv valgte å evakuere. Det ble løpende vurdert om de andre beboerne også måtte forlate leilighetene. Ingen av dem pådro seg fysiske skader, men for flere var brannen en mental påkjenning, forteller politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært