Senterpartiet vurderer å bytte side: – Vi trenger makt

Sp-nestleder Ola Borten Moe sier også at Rødt og Miljøpartiet De Grønne er helt uaktuelle som regjeringspartnere nasjonalt. Foto: Ole Martein Wold / NTB scanpix
Sp-nestleder Ola Borten Moe sier også at Rødt og Miljøpartiet De Grønne er helt uaktuelle som regjeringspartnere nasjonalt. Foto: Ole Martein Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senterpartiet vurderer samarbeid med høyresiden i Trøndelag. Partiet utelukker heller ikke at de vil bytte side i Trondheim, skriver Klassekampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det viktigste for Senterpartiet i Trøndelag er å få fylkesordføreren, ikke hvem de samarbeider med, sier Ola Borten Moen (Sp) til Klassekampen.

Fylkesleder Gunn Iversen Stokke utelukker ikke å gå til Høyre for å få det til.

– Vi er et sentrumsparti og samarbeider der vi får mest gjennomslag for politikken vår, sier hun.

Avisen har i tillegg snakket med kilder i Senterpartiet som sier at de ikke utelukker at Sp kan skifte side også i Trondheim bystyre, der Aps Rita Ottervik har vært ordfører siden 2003.

Les også: EU-skeptiske Senterpartiet: – EU er viktig for å løse utfordringene i asylpolitikken

– Vi trenger posisjoner og makt

Nestleder Ola Borten Moe, som også leder valgkomiteen i Trøndelag Sp, omtaler utsiktene for et sideskifte på fylkestinget som «prematurt». Samtidig ser han det som ukontroversielt:

– Fylkeslederen har definert et mål for valgkampen som hele fylkeslaget stiller seg bak, å ta fylkesordføreren i Trøndelag. Noen annen naturlig målsetting for Sp i Trøndelag finnes ikke.

– Vi trenger posisjoner og makt for å få realisert vårt program og prosjekt, på samme vis som i politikken nasjonalt.

Det er åpenbart et feilspor

Sp-nestlederen sier også at Rødt og Miljøpartiet De Grønne er helt uaktuelle som regjeringspartnere nasjonalt.

– Noen synes å tenke at et alternativ til dagens regjering må være en flertallsregjering, og at det er dette som har avstedkommet diskusjonen om samarbeid med Rødt og MDG. Det er åpenbart et feilspor. Husk på: Vi har bare hatt fire flertallsregjeringer i Norge etter krigen. Det normale er å styre Norge med utgangspunkt i en mindretallsregjering, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært