SFO-ansatt dømt for overgrep mot småjente

Mannen nekter for overgrepene, men ble ikke trodd, verken i tingretten eller lagmannsretten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Mannen nekter for overgrepene, men ble ikke trodd, verken i tingretten eller lagmannsretten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En SFO-ansatt i Asker er dømt for seksuelt misbruk av en sju år gammel jente mens hun var på SFO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen har hele tiden nektet for å ha begått overgrep mot jenta, men ble ikke trodd, verken i tingretten eller i lagmannsretten.

Borgarting lagmannsrett dømte mannen i 30-årene til ett år og ti måneders fengsel, samt 100.000 kroner i oppreisningserstatning, for seksuell omgang med en sju år gammel jente. Handlingen fant sted på skolen hvor mannen arbeidet som SFO-ansatt, skriver Budstikka.

Han ble også dømt i tingretten, men anket og lagmannsretten skjerpet straffen med to måneder og økte oppreisningserstatningen med 25.000 kroner.

Overgrepet mannen er dømt for, skjedde i 2010, men jenta fortalte ikke om saken før i 2016. Da startet politiet etterforskning mot mannen, som ett år tidligere var frifunnet i Asker og Bærum tingrett for tilsvarende forhold.

«I skjerpende retning må det for det første legges vekt på at (...) grovt utnyttet sin stilling som ansatt på SFO for å skaffe seg seksuell omgang med et sju år gammelt barn. I tillegg til eget hjem er skolen et sted hvor de yngste barna har et særskilt krav på å kunne føle seg trygge», står det i lagmannsrettens dom.

Offeret har senere fått alvorlige psykiske ettervirkninger av overgrepet, noe retten også finner skjerpende.