Kontroll over skogbranner i Akershus og Østfold

Skogbrannen på en halvøy ved Kløftetjern i Østmarka mellom Oslo og Enebakk torsdag kveld.
Foto: Skogbrannflyet / Øst 110-sentral / NTB scanpix
Skogbrannen på en halvøy ved Kløftetjern i Østmarka mellom Oslo og Enebakk torsdag kveld. Foto: Skogbrannflyet / Øst 110-sentral / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brannvesenet ved Øst 111-sentral IKS melder om kontroll over skogbrannene i Ytre Enebakk og i Aremark etter sterk innsats fra frivillige og mannskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lettet vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentral IKS kan sent torsdag kveld fortelle NTB at nå er det stort sett etterslukking som gjenstår.

– Vi har hatt to branner i samme område i Aremark. Det er god kontroll på den nordligste og nå kan vi også si det samme om den sørligste brannen, der begynte vi med etterslukking ved 23-tiden. Der har et område på rundt 150 ganger 150 meter brent. Det er brannen vi jobber lengst med utover, sier Stabell.

Mye røyk

En tredje brann var i Nordre Mangen helt øst i Aurskog-Høland kommune, meldt av Øst politidistrikt rett før klokka 19 torsdag kveld. Både brannmannskaper og politi ble sendt til stedet. Røyken var synlig på lang avstand, skriver Romerikes Blad.

– Der er vi også fortsatt i gang, men med grei kontroll. Vi får bistand fra sivilforsvaret til etterslukking. I den brannen har omtrent 15 mål gått med, sier Stabell.

Stor innsats

Det ble også meldt om brann på en halvøy ved Kløftetjern i Østmarka mellom Oslo og Enebakk.

– Kløftetjern har vi også kontroll på nå, også der takke være god innsats, formidabel innsats, og også der gjenstår etterslukking, sier Stabell.

Brannene skal ikke ha truet bebyggelse, men pågikk i nærheten av noen høyspentledninger. Årsaken til brannene er ikke kjent, men det er ikke kommet meldinger om bålbrenning eller andre aktiviteter som kan ha forårsaket dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært