Savnet kvinne i Finnmark døde trolig etter fall

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne i 70-årene døde torsdag kveld etter å ha blitt funnet bevisstløs og nedkjølt i Hasvik kommune i Finnmark. Politiet tror hun har falt i bratt terreng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Finnmark meldte om dødsfallet på Twitter torsdag kveld, etter å ha lett etter kvinnen i flere timer. Hun ble meldt savnet like før klokken 18.30, da turfølget hennes meldte fra om at hun var savnet.

– Hun ble sist sett i 14-tiden oppe på fjellet Navaren og hun snakket sist med noen rundt klokka 16. Så regner vi med at hun har tråkket feil på veien ned, det var tett tåke, og det er veldig bratt terreng der. Hun har trolig falt ned en skrent, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen ved politiet i Finnmark til NTB.

Da hun var meldt savnet, iverksatte politiet en stor leteaksjon på Sørøya i Hasvik med assistanse fra blant annet Norsk Folkehjelp. Ved 20.30-tiden opplyste politiet at kvinnen fremdeles ikke var funnet og at flere ressurser skulle settes inn, med både norske redningshunder og sivilforsvaret. En time senere fant de kvinnen, bevisstløs og nedkjølt.

– Hun var i live da hun ble funnet, men hun døde kort tid etterpå, sier Syversen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært