Iraker stukket i halsen på Dikremark asylmottak

Dikemark 20180726. Knivstikking på Dikemark asylmottak torsdag.
Dikemark 20180726. Knivstikking på Dikemark asylmottak torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En 36 år gammel mann fra Irak er skadd etter å ha blitt stukket i halsen i en slåsskamp på Dikemark asylmottak. En 28 år gammel mann fra Sudan er pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sendte mange patruljer til asylmottaket etter angrepet, som skjedde torsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding litt før klokken 14. En mann har blitt stukket i halsen med en skarp gjenstand. Han var bevisst da han ble fraktet i ambulanse til sykehuset. Men det er for tidlig å si om han er livstruende skadd, sa operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til VG like etter hendelsen.

Den antatte gjerningspersonen ble pågrepet og kjørt til arresten. Mannen er ifølge Budstikka en 28 år gammel mann fra Sudan som kom til Norge i 2014. Den skadde skal være en 36 år gammel mann fra Irak som kom til Norge i 2015.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes opplyser til avisa at mannen ble stukket i halsområdet, og at det var glassår i såret. Det skal ikke være snakk om en kniv, men en annen skarp gjenstand. Politiet har blant annet tatt beslag i en kopp med blod på.

Så langt er det ikke avdekket noe motiv for voldshandlingen. Politiet avhørte torsdag ettermiddag vitner – både ansatte og asylsøkere. I tillegg var krimteknikere, samt en politihund, på plass for å søke etter gjenstanden det er stukket med, skriver Budstikka.

Aktuelt: Tusenvis av oppholdstillatelser revurderes av UDI

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært