Her jages badegjester vekk

<p>Sol, skyer og bading på Sørenga i Oslo.</p>
Sol, skyer og bading på Sørenga i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Selv om brygga på Sørenga eies av kommunen, må Oslos badeglade innbyggere vike for støyleie beboere etter klokken 22.00.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hva er klokka nå da? spør Petter Ulsletten (21) mens saltvann sildrer ned fra den knallrøde badebuksa til den klissvåte trebrygga.

Faktisk bader de tre kameratene allerede på overtid.

For mens solen bare så vidt har gått ned og restaurantene langs kaia fremdeles yrer av liv, har vekterne rukket å klipse kjettingen over inngangen til sjøbadet ytterst på brygga.

Der ute ble de siste badebuksekroppene bedt om å forlate området idet klokken slo ti. Og vekterne, som ikke vil snakke med Dagsavisen, jobber seg stadig nærmere Ulsletten og kompisene.

Kvart over ti konstaterer Stian Killi det åpenbare:

– La oss komme i gang så vi rekker å stupe uti et par ganger til!

Les også: Johanna kastes ut av leiligheten

Ute av kontroll

Vennegjengen Stian Killi (21), Petter Ulsletten (22) og Niklas Helland (21) nyter dagens siste minutter på Sørenga Sjøbad. Foto: Frøydis Falch Urbye / Dagsavisen
Vennegjengen Stian Killi (21), Petter Ulsletten (22) og Niklas Helland (21) nyter dagens siste minutter på Sørenga Sjøbad. Foto: Frøydis Falch Urbye / Dagsavisen

Bymiljøetaten svarer ikke på direkte spørsmål, men i en e-post skriver de følgende:

«Ved flere anledninger har situasjonen på Sørenga vært ute av kontroll når det gjelder folkemengde og støynivå, med lange taxikøer og fest- og badeglade folk der midt på natten. I henhold til støyforskriften skal det være ro til klokken 23, og fordi det tar lang tid å få alle opp av vannet og bort fra området har vi sett oss nødt til å stenge sjøbadet klokken 22», skriver de.

Les også: Radioaktivt spillvann slippes ut i elv i Oslo

– Det er jo en del bråk her

Killi, Ulsletten og Helland kunne godt tenkt seg å ha badet en stund til. Likevel forstår de avgjørelsen godt.

– Jeg hadde nok tenkt på det selv, dersom det var jeg som bodde her ute. Det er jo en del bråk her, konstaterer Helland.

– Og så finnes det jo andre plasser i byen man kan bade som ligger litt lenger unna bebyggelse, som på Bygdøy for eksempel, avslutter Ulsletten.

Les også: Vippa: Oslos nye badested?

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært