Tyveri for hundretusener fra gravemaskiner

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyver har stukket av med GPS-utstyr fra fire gravemaskiner i Sande i Vestfold i løpet av natten. Utstyret anslås å ha en verdi på rundt 600.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har gått ut på Twitter og bedt om tips etter tyveriet ved Hanekleiva natt til torsdag.

– Vi fikk melding rett etter klokken 7 i morges. Dette har skjedd ved et større anleggsområde, og det er noe trafikk der også om natten, så vi vil gjerne vite om det er noen som har sett noe, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hunshamar sier han kjenner til at det har vært tyverier av GPS-utstyr tidligere, men kan ikke si om det er noen grunn til å sette nattens tyveri i forbindelse med dette.

For et par måneder siden var det en lang rekke tyverier fra gravemaskiner, og politiet mente den gang at en omreisende bande kunne stå bak. Tyveriene pågikk over flere uker, og også da var det særlig GPS-utstyr som ble stjålet.

– Dette er ikke guttestreker. Det er spesialutstyr som man må kjenne til for å vite hva man tar, sa sier Jan Henrik Håkestad hos politiet i Drammen til Dagbladet den gangen.

Tyveriene i mai startet i trondheimsområdet, men også den gangen var det flere meldinger om tyverier i Vestfold og Buskerud.