Dette skjedde i natt

Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 26. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roser Trump og Juncker

Tysklands finansminister Peter Altmaier roste USAs president Donald Trump og EU-kommisjonens president Jean-Claude Junckers innsats for å hindre en handelskrig.

Også Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, er fornøyd med utviklingen. Den republikanske senatoren Chuck Grassley omtalte kunngjøringen som «trolig den eneste positive uttalelsen om at fremskritt er blitt gjort».

Mars synlig i Sør-Norge

På den klarblå himmelen over store deler av Sør-Norge kunne man se planeten Mars som en stor, rød dott.

– Ser du et rød/oransje lys ca. 30 grader til venstre og noe lavere enn månen. Da ser du planeten Mars. Spesielt om den lyser lengre enn 4–5 min. Mange meldinger om den «røde planeten». Nyt opplevelsen, skrev HRS Sør-Norge.

Slått med trillebår

En person skal ha blitt slått med en trillebår på Disen i Oslo. Politiet har kontroll på begge parter og fornærmede er sendt til legevakt med ambulanse.

Politiet meldte på Twitter klokka 4.18 at fornærmede blødde fra bakhodet, men framsto ikke som alvorlig skadd.

Vil kaste Rosenstein

En gruppe med elleve republikanere fra Representantenes hus fremmet et formelt forslag om å stille visejustisminister Rod Rosenstein for riksrett i USA.

Rosenstein har overoppsyn med spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning og gruppen kritiserer ham for å ikke å ha vært imøtekommende nok når de har bedt om dokumenter tilknyttet etterforskningen.

Henrettet sektmedlemmer

Japan henrettet de siste seks medlemmene av dommedagssekten Aum Shinrikyo, som sto bak et nervegassangrep på undergrunnen i Tokyo i 1995.

Gjennom en rekke angrep på 1990-tallet tok sekten livet av totalt 29 personer. Grunnlegger Shoko Asahara og ytterligere seks andre medlemmer ble henrettet ved henging 6. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært