Skogarbeidere kan bli permittert på grunn av tørken

Flere hundre skogsarbeidere må permitteres hvis det ikke snart kommer regn. På grunn av tørken og skogbrannfaren er det på Østlandet og Sørlandet lagt ned forbud mot skogsdrift. Illustrasjonsfoto
Flere hundre skogsarbeidere må permitteres hvis det ikke snart kommer regn. På grunn av tørken og skogbrannfaren er det på Østlandet og Sørlandet lagt ned forbud mot skogsdrift. Illustrasjonsfoto Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Flere hundre skogarbeidere kan i løpet av kort tid bli permittert som følge av skogbrannfaren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at det er forbudt å drive med arbeid i skogen i store områder på Østlandet og Sørlandet, på grunn av den overhengende faren for skogbrann..

– Jeg har holdt på i skogen i 37 år, men vi har aldri opplevd maken tidligere, sier Even Mustvedt i Skien. Firmaet hans driver med tømmerhogst og har allerede måttet permittere ansatte.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Samtidig oppfatter Nav ikke situasjonen som så kritisk at de vil gi unntak for arbeidsgivere til å betale lønn i arbeidsgiverperioden. Et slikt fritak kan ifølge loven gis på grunn av spesielle naturomstendigheter.

– Tørken har vart en stund og har vært varslet, sier ytelsesdirektør Kjersti Monland i Nav, til NRK. Hun mener tørken er ekstrem, men ikke en akutt hendelse.

Aktuelt: Franske soldater i Sverige for å bistå med slukking

Administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund sier at opptil 500 ansatte i skogbruksnæringen kan bli permittert om kort tid. Hun synes Navs begrunnelse er merkelig.

– Det blir veldig spesielt å si når vi ikke har opplevd noe lignende siden 1970, sier hun.

Aktuelt: Ny varmerekord i Japan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden