Dette skjer i dag

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 23. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dale møter bondeorganisasjonene

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale holder møte med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i ettermiddag. Her skal de diskutere situasjonen rundt tørke og avlingssvikt, og hvordan jordbruket samarbeider for å sikre størst mulig avling.

Den verste tørken på over 50 år rammer nå store deler av norsk landbruk.

Svarer om skandalen

Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb møter i nasjonalforsamlingen i Paris for å svare på spørsmål om skandalen rundt Emmanuel Macrons sikkerhetsmedarbeider Alexandre Benalla, som ble filmet mens han slo en demonstrant.

Søndag ble Benalla siktet for en rekke forhold.

Avgjørelse i Haag om Qatar-klage

Den internasjonale straffedomstolen (ICJ) kommer med en avgjørelse i en sak der Qatar har klaget inn De forente arabiske emirater for å delta i en blokade av landet.

De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia, Egypt og Bahrain frøs i juni i fjor de diplomatiske forbindelsene med Qatar, som de anklaget for å støtte det de betegner som terrorgrupper i regionen.

Aids-konferanse

Den internasjonale hiv og aids-konferansen åpner i Amsterdam. Dette er den største helsekonferansen globalt og holdes for 22. gang. Årets tema er grensebryting samt brobygging, og hvordan nå befolkningen verden over der epidemier tiltar.

Søndag sa UNAIDS-direktør Michel Sidibe at han frykter aidsepidemien skal komme ut av kontroll og advarte mot en krise av eksepsjonell størrelse.

Ruud møter Schwartzman

Casper Ruud møter sin argentinske kjenning Diego Schwartzman i 1. runde i ATP-turneringen på grus i Hamburg. Det blir tredje gang dette året de to møtes.

Schwartzman er for tiden ranket som nummer 12 i verden og blir den høyest rangerte spilleren den norske 19-åringen har møtt så langt i karrieren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden