Politiet i Bryne mistenksomme etter fem branner på én time

Både politi, brannvesen og ambulansepersonell leter etter en eventuell gjerningsperson i Bryne etter at det oppsto fem branner på i overkant av én time i byen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Både politi, brannvesen og ambulansepersonell leter etter en eventuell gjerningsperson i Bryne etter at det oppsto fem branner på i overkant av én time i byen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På én time mottok Sørvest politidistrikt meldinger om fem branner i Bryne, i en bil og fire søppelkasse. De mistenker at brannene er påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første meldingen kom klokken 3.42 om en brann i en bil som hadde spredd seg til en husvegg. Ingen personer befant seg i huset, og ingen ble skadd. Nødetatene fikk raskt kontroll på stedet.

Klokken 4.04 kom neste melding om brann i en søppelkasse, etterfulgt av tre andre slike branner klokken 4.26, 4.40 og 4.51.

– Det er klart vi mistenker at brannene er påsatt, sa operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt til NTB like før klokken 5.30.

De hadde da alt disponibelt mannskap ute for å lete etter en eventuell gjerningsperson. I tillegg bido brann og ambulanse i søket.

Klokken 6. 25 opplyser politiet på Twitter at søket er avsluttet uten funn.

– Vi ser veldig alvorlig på dette. Den første brannen spredte seg til et hus, og det kunne søppelkassebrannene også ha gjort om ikke de hadde blitt raskt slukket, sa Strand til NTB tidligere på natten.

– Bank i bordet, men så langt har heldigvis ingen blitt skadd.

Det er ikke gjort vitneobservasjoner av personer i forbindelse med brannåstedene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden