Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 21. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann død etter trafikkulykke i Agder

En 23 år gammel mannlig fører av en motorsykkel døde natt til lørdag etter at å ha kjørt på en fotgjenger og deretter inn i en stolpe i Froland kommune i Agder. Hans pårørende er varslet om hendelsen.

Fotgjengeren, en 23 år gammel kvinne, er fraktet til akuttmottaket i Arendal med moderate skader, opplyser operasjonsleder Atle Loven i Agder politidistrikt til NTB.

Ny vokalist i Kvelertak

Tidligere vokalist i Silver Ivar Nikolaisen er ny frontfigur i Stavanger-bandet Kvelertak. Han tar over for Erlend Hjelvik, som sluttet tidligere denne uken.

– Jeg har vært stor fan av Kvelertak helt siden jeg så dem første gang for snart ti år siden. Det er en ære å få lov til å ta del i maskineriet, sier Nikolaisen i en pressemelding.

Mor mistet alle sine barn i båtkantring

9 av de 17 personene som omkom da en turistbåt kantret og sank nær byen Branson i den amerikanske delstaten Missouri, var fra samme familie. Totalt var det elleve familiemedlemmer om bord. En kvinne og en 13 år gammel gutt overlevde.

– Jeg har mistet alle mine barn, jeg har mistet min mann, jeg har mistet min svigermor, jeg har minst min svigerfar, jeg har mistet min onkel, jeg har mistet min svigerinne og jeg har mistet min nevø, sier kvinnen, Tia Coleman, i et telefonintervju med Fox 59 fra sykehussengen.

Mann dømt for terrorplaner i London

Khalid Ali fra London ble pågrepet av bevæpnet politi utenfor det britiske parlamentet i april i fjor. Da hadde han tre knivblader gjemt i klærne og var ifølge retten sekunder unna å gå til angrep på politi, militær, eller politikere.

I tillegg til det planlagte angrepet ble han funnet skyldig for besittelse av eksplosive materialer tenkt til utlandet. Mannen ble dømt til tre livstider og må sone minst 40 år i fengsel.

Trump kaller kritikere hyklere

Den amerikanske presidenten Donald Trump ble møtt med sterk kritikk både i hjemlandet og internasjonalt for det mange mener er en altfor mild og unnfallende holdning til Putin.

Fredag tok presidenten igjen til Twitter hvor han skriver at han også fikk kritikk da han «var for tøff mot leder Kim», og kaller kritikerne hyklere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden