Forbrukerrådet vil ha forbud mot bonus på kredittkort

Fagdirektør for finans Jorge Jensen i Forbrukerrådet, her under en pressekonferanse i 2012, jobber for et forbud mot bonuser på kredittkort. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Fagdirektør for finans Jorge Jensen i Forbrukerrådet, her under en pressekonferanse i 2012, jobber for et forbud mot bonuser på kredittkort. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forbrukerrådet mener bonusordninger for fly og andre kredittkort-rabatter stimulerer til mer opptak av gjeld. De ønsker seg derfor et forbud mot bonusene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at bonusene får stadig flere til å bruke kredittkort framfor andre kort, sier fagdirektør for finans Jorge Jensen i Forbrukerrådet til NRK.

Statskanalen skriver at nordmenn i 2017 satte rekord i bruk av kredittkort, med hele 336 milliarder kroner. Det er en økning på sju prosent.

– Både Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken og Norges Bank har påpekt at gjelden i norske husholdninger er for stor, sier Jensen til NRK.

Han tror et forbud kan være på plass om kort tid, fordi regjeringen jobber med en ny finansavtalelov som trolig blir behandlet i Stortinget i løpet av året.

– Forbrukerrådet jobber for at regjeringen i en ny finansavtalelov skal ta med et forbud mot tilleggstjenester på kredittkort, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden