Tidligere drapsdømt siktet for vitnepåvirkning – løslatt mot politiets vilje

Jæren tingrett kom til at 43-åringen ikke kan holdes varetektsfengslet videre. Det samme gjorde lagmannsretten. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Jæren tingrett kom til at 43-åringen ikke kan holdes varetektsfengslet videre. Det samme gjorde lagmannsretten. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 43 år gammel mann som i 2012 ble dømt for uaktsomt drap, ble i juni siktet for vitnepåvirkning i en ny straffesak. Nå må politiet løslate ham fra varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener 43-åringen har forsøkt å presse et vitne til å endre forklaring, ifølge Stavanger Aftenblad. I slutten av juni ble han derfor varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Da påtalemyndigheten ønsket å forlenge fengslingen, fikk de ikke medhold i tingretten. Nå har også lagmannsretten forkastet påtalemyndighetens anke.

– Retten la til grunn at det ikke forelå tilstrekkelig gjentakelsesfare. Avgjørelsen var riktig, og siktede er fornøyd med rettens avgjørelse, sier hans forsvarer, advokat Svein Kjetil Lode Svendsen, til Aftenbladet.

Kjennelsen viser til at truslene som siktelsen omhandler, er knyttet til en sak som allerede er avgjort ved domstolene. Dermed foreligger det ikke gjentakelsesfare ved å løslate siktede, konkluderer retten.