Likhundene har markert i Øksnes-søket

Denne båttypen brukes i Øksnes-søket. Likhunden står på en plattform i båtens baug.
Denne båttypen brukes i Øksnes-søket. Likhunden står på en plattform i båtens baug. Foto: Henriette Dæhli / Forsvaret / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likhundene som brukes i søket etter den savnede Truls Henrik Johansen i sjøen ved Øksnes, markerte torsdag kveld utenfor Hjellsandvika mot Tunnstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser fredag ettermiddag at søket nå vil bli konsentrert om dette området. Det kommer å bli brukt likhunder, dykkere samt at en båt med skanner kommer til å søke i samme området.

– Det er viktig for politiet å understreke at selv om man får markering fra likhund, så er ikke dette noen garanti for at den savnede befinner seg i dette området. Men det gir grunnlag for å undersøke det nærmere, sier innsatsleder Jørn Karlsen hos politiet i Sortland.

Les også: Likhunder inn i leting i Øksnes-saken

Han opplyser videre at det er tett med sjøgress der det skal letes, og at det derfor blir hentet inn redningsdykkere fra brannvesenet i Salten for å undersøke havbunnen.

Politiet startet onsdag søk med likhunder og båt med skanner etter den savnede 23-åringen. Søkene har pågått fra Børøya mot Svinøysundet, men blir altså fredag konsentrert i det nye området utenfor Hjellsandvika mot Tunnstad.

Folk og båter blir bedt om å holde god avstand til søkene slik at de ikke forstyrrer hundene som trenger arbeidsro for å gjøre jobben sin.

Les også: Politiet gjenopptar søk i Øksnes-saken